درس چهارم اجتماعی: چگونه تصمیم بگیریم؟

ساخت وبلاگ

1- برای اینکه بتوانیم خوب تصمیم بگیریم چه باید کنیم؟ بايد نتايج هر انتخاب را پيش بينی کنيم.

2- چگونه می توان نتیجه تصمیم گیری را پیش بینی کرد؟ با خوب فکر کردن و پرس و جو کردن.

3- نتیجه تصمیم گیری چیست؟ نتيجه تصمیم گیری يعنی چيزی که بعد از تصميم گيری اتّفاق می افتد.

4- تصمیم گیری چه مراحلی دارد؟ خوب فکر کنیم و اطلاعاتی درباره آن جمع آوری کنیم. در بین راه حل های متفاوت نتیجه انتخاب هر راه حل را پیش بینی کنیم. بهترین راه حل را انتخاب کنیم.

5- اولین کاری که هنگام تصمیم گیری باید انجام دهیم چیست؟ این است که درباره موضوع، خوب فکر کنیم و اطلاعاتی درباره آن جمع آوری کنیم.

6- نتایج تصمیمات ناگهانی و با عجله چگونه می تواند باشد؟ تصميماتی که ناگهانی و با عجله گرفته می شود می تواند زيان‌هايی به بار آورد؛ زيرا درباره آن تصميمات، خوب فکر نشده است.

7- آیا تصمیم گیری با عصبانیت کار درستی است؟ خیر زیرا ما در هنگام عصبانیت نمی توانیم قوای فکری خود را متمرکز کنیم و همه اطلاعات لازم درباره آن موضوع را جمع آوری کرده و تمام راه حل های موجود را ببینیم و پیش بینی کنیم که کدام راه حل در ست است تا بتوانیم تصمیم درست را بگیریم. در نتیجه تصمیم گیری در هنگام عصبانیت کار درستی نیست.

8- مفهوم انتخاب بهترین راه حل چیست ؟ يعنی آن انتخابهايی را که نتايج بدی دارند کنار می گذاريم و آن انتخابی را که نتيجه ی مثبت دارد، بر می گزينيم.

9- بررسی راه حل های مختلف در تصمیم گیری چگونه است؟ برای هر تصمیم راه حل های متفاوتی ارائه می دهیم که در هر راه حل نتیجه هر انتخاب را پیش بینی می کنیم.

10- بعد از بررسی راه حل های متفاوت در تصمیم گیری، چگونه می توان بهترین راه حل را انتخاب کرد؟ آن انتخاب هایی را که نتایج بدی دارند کنار می گذاریم و آن انتخابی را که نتایج مثبتی دارد برمی گزینیم.

11- در هنگام انتخاب بهترین راه حل چه پرسش هایی را باید از خود بکنیم؟ آیا این تصمیم برخلاف دستورات ديني است؟ آیا این تصمیم برخلاف مقررات و قوانين خانه، مدرسه و اجتماع است؟ آیا این تصمیم باعث نگراني و نارضايتي خانواده ام مي شود؟ آیا این تصمیم به سلامتي من يا ديگران لطمه مي زند؟ آیا این تصمیم برای ديگران يا خودم مشکل و دردسر به وجود مي آورد؟

12- در موقع تصمیم گیری به چه نکاتی باید توجه کرد؟ مشورت کنیم. توجه کنیم که با چه کسانی مشورت می کنیم. تحت تاثیر فشار های روانی دوستان قرار نگیریم. به موقع تصمیم بگیریم.

13- مشورت چیست؟ يکی از نکات مهم در تصميم‌گيری‌ها اين است که از فکر و تجربه ديگران استفاده کنيم که به اين کار مشورت گویند .

14- در مورد مسائل زندگی و تصمیم‌گيری‌های مهمّ خودمان بايد با چه کسانی مشورت کنیم؟ بايد با بزرگترها مانند پدر و مادر، معلّم و مشاور مدرسه مشورت کنيم.

15- چرا در تصمیم‌گیری نباید تحت تأثير فشارهای روانی دوستان قرار بگيريم؟ گاهی ممکن است يک فرد نظرات و عقايدی داشته باشد که می‌داند درست است و می‌خواهد به آنها پایبند باشد؛ امّا در هنگام تصميم‌گيری تحت تأثير نظرات و صحبت های دوستانش قرار بگيرد به عبارت ديگر آنها بخواهند با فشار و اصرار خواسته های نادرست خودشان را به او بقبولانند پس باید تصمیمی بگیریم که بر خلاف مقررات نباشد و باعث نگرانی خانواده نشود و به سلامتی خودمان و دیگران لطمه نزند.

16- چرا تصمیم گیری به موقع اهمیت دارد؟ زیرا به موقع تصمیم نگرفتن یا که اگر تصمیمی که گرفته‌ایم را به موقع اجرا نکنیم باعث از دست رفتن فرصت ها خواهد شد .

+ نوشته شده در پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۲ ساعت توسط خانم معلم قائمشهری  | 

قاصدک...
ما را در سایت قاصدک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sheshomeghasedako بازدید : 51 تاريخ : پنجشنبه 27 مهر 1402 ساعت: 15:49